Wat Marnix, Paul, Peter, C3 Living en André Rieu met elkaar te maken hebben

Hoe gaat het nu eigenlijk met Paul? (10)

Ik ben de tel kwijtgeraakt. Het zou zo maar de 10e aflevering kunnen zijn van onze real life sequelHoe is het nu eigenlijk met Paul?’

Allereerst een bericht voor Marnix. De Held die deze sequel is gestart, op 5 februari 2021, toen hij Paul bij een gevoelstemperatuur van -15C in de Pijp tegen het lijf liep.

Marnix was gisteren jarig!

Zijn familie heeft hem bij verrassing ontvoerd, naar een voor hem toen nog onbekende locatie. Als het goed is dan zitten ze nu aan het ontbijt in het HUP-Hotel. Zij hebben het vast heel goed gehad. Van harte Marnix! For you are a jolly good fellow.

Van Harte Marnix! Namens ons Allen en het Team!

Dan is Peter Broekmans aan de beurt

Uit Limburg. Dat is al net zo’n Held. Ik kan niet meer terughalen wanneer wij elkaar hebben ontmoet, maar het was zeker een mooie en zonnige dag, want dat is wat Peter altijd meebrengt als je met hem afspreekt.


Peter is the Founding Father van het Concept C3 Living. Dat ziet er zo uit.

Ik ga een lang verhaal kort maken

Eergisteren dacht ik: ik ga Peter eens bellen.

Ik heb hem het verhaal van Marnix en Paul uit de doeken gedaan en de vraag gesteld of hij ons en Paul zou kunnen helpen?

De zon begon plots te schijnen

Want Peter was er net zo kort en beslist over. Als dat een realiteit zou zijn, dan zou Paul, ware het niet dat hij in de gevangenis zit, vanaf 9 september ergens in Nederland in een C3-studio kunnen wonen. In een zelfstandige studio welteverstaan, gemeubileerd, en met aftrek van huursubsidie, voor een bedrag van €450 per maand.

Nee, nu niet allemaal gaan bellen met Peter!

Want we hebben met Marnix afgesproken dat we dit jaar een poging doen om één mensenleven te redden: te beginnen bij Paul. Met de op 1 oktober operationele stichting Hoe gaat het nu eigenlijk met Paul? gaan we hopelijk meer mensen met een uitgekiende methode helpen.

Stel je nou maar eens voor, wij zijn dagdromers, dat we Paul vanaf vandaag ergens in Nederland in een C3-studio kunnen plaatsen.

Dan is dit is wat we de overheid besparen

Paul kost onze samenleving tot 9 september 2021, de dag dat hij vrijkomt, €31.500 (€250 per dag). Als we Paul vandaag in een C3-studio huisvesten dan behelst dat €1800 aan C3 Living woonlasten, tot 9 september. Als we Paul dan ook de begeleiding geven die bijvoorbeeld bij Housing First past, dan kost hij onze samenleving slechts €9702 (€77 per dag) tot 9 september. Ik heb geen idee of daar de woonlasten in zijn meegerekend, maar laten we ervan uitgaan dat het niet zo is. Dan komt dat in totaal toch nog maar op €11.502.

Overheid en Belastingbetaler, tel uit je winst

Dat hebben we het over een besparing van een kleine €20.000.

Wij kunnen natuurlijk niet wachten tot het 9 september 2021 is en we Paul naar zijn studio ergens in Nederland kunnen rijden. En als dat eerder kan,

We dagen de overheid uit

Dan doen we dat eerder.

Het is misschien wel niet in Amsterdam, zei Paul vanochtend in ons telefoongesprek, maar het is nooit ver reizen naar Mokum met de trein. En ik heb vier nieuwe vrienden, toch? Jullie gaan mij toch niet meer loslaten?

Nee Paul, dat gaan we niet doen

Waar je dan ook gaat wonen: het wordt zeker geen Maastricht, want dat is veel te ver weg, maar ik wil je wel een guilty pleasure vertellen. Ik heb eens heimelijk gekeken naar de live registratie van een concert van André Rieu, op het Vrijthof.

Ik werd blij van de gezichten van de mensen in het publiek. Die zaten er op hun paasbest, zielsgelukkig naar dat orkest te kijken.

Als dat kan, dan gaan we op 8 januari 2022 naar de Ziggo Dome in Amsterdam waar André voor het eerst sinds de C-crisis weer gaat optreden.

En dan walsen we tot het ochtendgloren

Eén antwoord op “Wat Marnix, Paul, Peter, C3 Living en André Rieu met elkaar te maken hebben”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge