Het Haarlem Project

In de jaren 2017 en 2018 (1 september tot 1 september) heb ik in opdracht van de gemeente Haarlem 5 dak- en thuisloze mensen het aanbod van €10.000 gedaan. Met een groep van coaches (Alan Bunsee, Albert Keevel, Lisa Verdegaal, Rokus Loopik) zijn we die mensen een jaar lang gaan volgen. Om te kijken wat ze met dat geld gingen doen. Om ze daarbij te ondersteunen en te coachen.

Ik schreef er gedurende een jaar ruim 100 pagina’s over vol. Momenteel ligt dat ‘rapport’ bij de gemeente. Ik mocht het aanbieden aan de wethouder, waarna het zijn weg vervolgde naar de Gemeenteraad. In die Raad mag ik wellicht mijn rapport gaan toelichten.

Dit alles in de hoop dat we het Haarlem Project II mogen gaan uitvoeren. Dat gaan we dan iets anders aanpakken, maar in grote lijnen voeren we eenzelfde beleid, aanpak en koers.

Of dat ooit nog gaat gebeuren, dat voor niemand een weet, voor mij de grote vraag.

Voor nu volsta ik met de artikelen die onze vrienden en vriendinnen van het Haarlemse Straatjournaal er over geschreven hebben. Prachtige levensverhalen, opgetekend door Jessica Hoogenboom, met foto’s van de hand van Heidi Borgart.

Veel leesplezier. Het Haarlem Project. Het redt levens. Zo simpel is het.