The Haarlem Project

Ik houd van feel-good-stories. Op de valreep van 2017.

Die kerel, eerste van links, dat is Alan Fernando Bunsee. Hij was 1 van de 5 deelnemers in the Amsterdam Project. Hij komt van ver. En dan doel ik vanzelfsprekend op alles wat er mis kan gaan in je leven. Als je spreekt vanuit een zeker ‘slachtofferschap’. Als je geleefd wordt door iets wat op bepaalde momenten in je leven groter is dan jijzelf.

Net zoals bij al die andere deelnemers had the Amsterdam Project,

Dus Beau van Erven Dorens en zijn team, een forse impact op zijn leven.

Het duurde even voordat de metafoor achter de donatie, namelijk ongebreidelde compassie en mededogen, bij hem indaalde. Evengoed, Alan pakte die kans toch met beide handen aan.

Nauwelijks een jaar later maakt Alan deel uit van the Haarlem Project, als 1 van de coaches van de 5 nieuwe deelnemers.

*Volgend jaar gaat hij de opleiding ‘Ervaringsdeskundige’ van Rotterdam Studentenraad Howie the Harp (Pameijer), afronden. Mede dankzij Natalie Bunschoten-Nootenboom.

*Alan viert Kerst, net als wij, in de schoot van zijn (schoon)familie.

*En gisteren, alsook vandaag hadden we contact met deelnemers aan the Haarlem Project. Omdat dat nodig was.

Alan weet dat als geen ander.

Ok, hij heeft nog een weg te gaan. Net als wij allen. Evengoed. Ik ben trots op hem. Op wat hij bereikt heeft. Op eigen kracht. With a little help from some (new) friends.

Dat zie ik als ’the core’ van ervaringsdeskundigheid en het ‘uitbaten’ daarvan. Dat je een levend voorbeeld voor anderen kunt zijn en dat je net als Alan, in een jaar tijd besluit om spreekwoordelijke zevenmijlslaarzen aan te trekken en geweldig kunt groeien. En dus met jouw nieuw verworven (zelf)kennis andere mensen kunt helpen.

Ik hoorde hem tijdens de eerste bijeenkomst van the Haarlem Project aan alle betrokkenen uitleggen waar deze innovatieve aanpak van dakloosheid over gaat. Ik leerde van hem wat je allemaal in een jaar tijd kunt leren, met de juiste support.

The Amsterdam Project. The Haarlem Project. It are (feel)good stories. Money First. Housing First. Community First. It saves lives and money. It’s that simple.

Haarlem, 26 december 2017