Co Huigen, a Tale of Ordinary Brilliance

Quote

Beste mensen,

Afgelopen zaterdag bereikte ons het bericht dat Co Huigen is overleden. Co was 66 jaar en een van de ervaringsdeskundigen van Samen Deskundig. Wij wisten dat Co al langere tijd zijn leven wilde afsluiten en daarover sprak, met ons, maar ook met de Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie en De Einder. Gesteund door de gesprekken met die organisaties heeft Co afgelopen week zijn leven op een humane en waardige wijze beëindigd, zoals hij het wilde. Wij waren van zijn voornemen op de hoogte en hebben de afgelopen tijd intensief contact met hem gehouden om hem te steunen in zijn laatste dagen, met alle vragen die zich daarbij aandienden. Co werkte en leefde vastberaden naar zijn afscheid toe: “Als ik eraan denk, begin ik te glimmen”, zo hield hij ons voor, en “Ik heb een rijk leven gehad”. Dat gaf ons afgelopen weken veel steun en vertrouwen in de oprechtheid en het doorleefd zijn van zijn besluit.
Co was behalve bij het Steunpunt GGZ ook actief bij de afdeling Mariënburg van Altrecht, waar hij als ervaringsdeskundige mede invulling gaf aan het Triple C programma.
Wij gedenken Co met warme gevoelens en positieve herinneringen. Zijn stoffelijk overschot is, overeenkomstig zijn laatste wil, overgebracht naar het AMC in Amsterdam. Zijn familie zal op besloten wijze afscheid nemen van Co. Wij zullen een herdenkingsbijeenkomst organiseren voor iedereen van het Steunpunt GGZ die Co heeft gekend. Wij zullen betrokkenen informeren en een aankondiging op onze website plaatsen.
Namens Steunpunt GGZ Utrecht

Hilly Beuving (06-20098958)
Huub Beijers (06-24248080)

Unquote

 

Mei, 2011, New York

Co was 1 van de eerste ‘consumer’ deelnemers aan de studiereizen die Harry Gras en ik al sinds jaar en dag organiseren. Voor Co was het een ‘life changing experience’. Lees daarover meer in het bijgesloten PDF-bestand.

Steunpunt GGZ Utrecht

Hilly belde mij vanavond met dit treurige nieuws en ook met de mededeling dat ze mij pas mocht bellen als Co niet meer zou leven. Harry, ik en de groep van mei 2011 hadden onze goedbedoelde, maar onbedwingbare behoefte tot hulpverlening zeker niet kunnen bedwingen.

Kubler Ross

Ik ben niet van steen, dus viel ik vanavond, net als Harry Gras, ten prooi aan alle rouwverwerkingsstadia van Kubler-Ross.

 

Unknown-1

Het is goed zoals het is, conform de wens van Co

Natuurlijk, we zijn verstandige mensen en we begrijpen dat Co die beslissing heeft genomen. Hij was moe.

Een Altruïst in alle opzichten

Evengoed, het doet pijn dat we hem niet meer hebben gezien en dat hij nu ergens in het AMC in Amsterdam ligt. Ter beschikking van de Medische Wetenschap.

Want zo was Co dan ook wel weer. Alles ten dienste van andere mensen.

Een groot hart

Ik weet niet wat ze precies met mensen doen die hun lichaam ter beschikking van de medische wetenschap hebben gesteld. Ik wil het ook niet weten.

washingtonirving103543

Ik weet dit wel: Co was een bijzonder mens en Co had een groot hart. Ik hoop dat hij er een ander misschien nog mee van van dienst kan zijn. Co kennende, zou ons dat niet verbazen.

A Tale of Ordinary Brilliance

Lees wat Co, na terugkomst uit New York, aan heldendaden heeft verricht.

de Mariënburg

3 antwoorden op “Co Huigen, a Tale of Ordinary Brilliance”

 1. Hoi Rokus,
  Wat een mooie gedenkpagina is het geworden op je site. Co was een bijzonder mens, een van de meest bijzondere die ik ken. Op je 62e een nieuwe carrier beginnen bij Marienburg als gastheer na jarenlang begonia’s. Ik weet zeker dat weinig, heel weinig mensen hem dat na zullen doen! Diep respect!

  1. En zo is het René, daar kunnen we ons in verheugen en het feit dat Co zo’n moedige man was. Hij was een lichtend voorbeeld. En jij omdat je hem daar zo geweldig bij geholpen hebt destijds. Everything with a little help from friends. Want dat is de groep van mei 2011 van elkaar geworden.

   een groet van Rokus!

 2. wat dapper en wat moedig van Co
  wat bewonderingswaardig dat hij mocht gaan
  Zo wil ik dat ook Max mijn hond en ik gaan samen op Hij is nu acht jaar oud
  we zorgen nu voor elkaar
  who knows what live will bring us in the future

  Evalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge