A Living Museum Announcement

A Living Museum Announcement.

Op 1 februari 2021 loopt ons huurcontract met GGZinGeest af. Dan zullen we ons huidige gebouw op het terrein van het ‘oude Vogelenzang’ moeten verlaten. En dan komt er een einde aan 5 jaren Living Museum in Bennebroek. 

Persoonlijk heb ik de keuze gemaakt om na die datum niet door te gaan als directeur van the Living Museum in Bennebroek en Omstreken. Het is tijd voor nieuwe activiteiten en plannen. In Amsterdam en Omstreken. 

De kunstenaars van the Living Museum in Bennebroek hebben in de afgelopen 5 jaar laten zien dat ze zo’n project en Levend Museum prima zelf kunnen runnen. Het zijn ware ambassadeurs voor the Living Museum geworden en naast hun unieke kunstenaarschap hebben zij geweldige leiderschapskwaliteiten ontwikkeld.

Ik gun ze heel graag een nieuw gebouw, in Bennebroek en Omstreken, zodat ze kunnen doorgaan met wat ze in die 5 jaar hebben opgebouwd. Samen staan ze sterk en kunnen zij dat aan.

En ik zou het geweldig vinden als we de kunstenaars van the Living Museum in Bennebroek daarmee kunnen helpen. Ik wil er in deze laatste maanden van 2020 mijn uiterste best voor doen. 

Wie heeft er een idee? Wie kent invloedrijke mensen in die omgeving? Wie kent er leegstaande gebouwen die wellicht als nieuw (tijdelijk) onderkomen van een groep plaatselijke kunstenaars kan dienen? Wie bezit er wellicht een gebouw dat een periode voor dat doeleinde kan dienen?

Kortom, wie kan ons helpen? Alle inspiratie, ideeën, leads en dromen zijn welkom. 

De naam ‘The Living Museum’ is een Open Source, dus die naam, die nemen ze alvast mee. Duizenden mensen weten inmiddels waar die naam voor staat: gastvrijheid, oogverblindende kunst, een wereld waarin diversiteit heel gewoon is, inspiratie, vriendschap, Woodstock, een plek waar je kunt zijn wie je wilt zijn, een oordeel- en stigmavrije omgeving, een plek waar je als groep een dag lang ongedwongen kan zijn, en nog veel meer. 

Wie kan ons helpen? Bij voorbaat, duizend maal dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge