Bad, Brood, Bed en Iris

Het kan natuurlijk zo zijn dat ik oud aan het worden ben. Evengoed, mijn hoofd denkt nog steeds dat ik 28 jaar jong ben. Er komen nog elke dag nieuwe plannen naar boven drijven.

Onlangs ben ik verhuisd. Naar Amsterdam. En dan mag je, eenmaal in die bewuste en gewenste woning, al die dozen gaan uitpakken. Dat is een soort van Sentimental Journey. Want je stuit op documenten van lang vervlogen jaren.

Zoals documentaires uit de jaren van het Rehabteam van Amsterdam (lees; Daklozenteam van Mentrum). Dan rijst automatisch de vraag: zijn ze nog actueel? Wetende dat het aantal dakloze mensen in de grote steden van deze wereld elke dag weer toeneemt. Dat vind je maar op 1 manier uit. Ze weer eens aan de wereld tonen.

Daarom organiseren Bureau Frits&Gijs (respectievelijk Bovenberg en Francken) en ik op maandagavond 2 november 2020, een Online Zoom Filmavond. Op die avond komen er twee documentaires aan bod. ‘Bad, Brood, Bed’. De documentaire volgt sociaal psychiatrisch verpleegkundige Wilbert Kok op zijn weg langs de destijds bestaande nomadenterreinen van Amsterdam. Je krijgt een zeer persoonlijke inkijk in de levens van een aantal dakloze mensen.

De tweede documentaire volgt Iris, een jonge, kwetsbare, dakloze vrouw op haar weg door Amsterdam. De documentaire werd gemaakt door Sunny Bergman van de VPRO i.h.k.v. het programma, ‘Lopende Zaken’.

Tussendoor en na vertoning praten we met elkaar natuurlijk over wat het met ons gedaan heeft.

Wij vragen een door jou te bepalen bijdrage voor deelname. Je mag zelf bepalen hoeveel. Elke euro telt. De opbrengst gaat naar onze Stichting (in oprichting) the Rose House Nederland, Respijthuizen Nederland. Het bestaan van zo’n huis zou de mensen in de documentaires zeker geholpen hebben.

Bij deze de ZOOM inloggegevens voor deze filmavond.

Rokus Loopik is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: Stories on Homelessness and Meddle Care
Time: Nov 2, 2020 08:00 PM Amsterdam

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/83636136058?pwd=cjI0eDlIU1NITFNmTndlbGlaeXhsdz09

Meeting ID: 836 3613 6058
Passcode: 646319

De avond start om 20 uur en duurt tot uiterlijk 23 uur.

Eén antwoord op “Bad, Brood, Bed en Iris”

  1. Hee Rokus, wat een goed initiatief, deze filmavond! Ik heb het gemist, ik was graag meegegaan terug in de tijd. Maar ik ben niet snel genoeg voor al die social media, ik meld mij 5 weken te laat en zo strompel ik door deze moderne tijden. Was het nog maar ’92…Zeg, was het een leuke/inspirerende avond? En waar woon je in A’dam tegenwoordig? Groet, Wilbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge