Thailand, Freeland, Learning Experience 2018

Aankondiging Learning Experience naar Thailand

Thailand – FreeLand – 2018

Phu Quoc, Vietnam, 6 februari 2016, 13.51 uur

In 2018 onderneem ik een Herstelreis naar Thailand. Voor 15 ervaringsdeskundigen.
De reis gaat twee weken duren en voert ons naar 3 bijzondere steden, streken en eilanden in Thailand. Persoonlijk herstel van een psychiatrische achtergrond, terwijl je met een groep van 15 mensen op reis gaat, voert in deze reis de boventoon.

Vijfhonderd mensen

Het lijkt in weinig op de reizen die ik heb ondernomen naar New York, New Orleans, Los Angeles, Washington, Tubac (Arizona), Poughkeepsie, Albany, Burlington (Vermont), Philadelphia, Poughkeepsie, Antwerpen, Brussel, Roesselaere, London, Bergen, Stord, Oslo, Lissabon, etcetera, maar de rode draad is hetzelfde: het is geen vakantie, het is een herstelreis.
Dat kunnen meer dan 500 mensen die zich in de afgelopen 10 jaar op mijn reizen hebben ingeschreven je navertellen.

Perseverance

Zo’n reis lijkt misschien moeilijk te realiseren. Dat gaat niet zonder slag of stoot, energie en creativiteit. Desalniettemin, ik ga die uitdaging aan. De groep gaat niet groter worden dan 15 mensen. Vijftien mensen met Lived Experience. Vijftien ervaringsdeskundigen.
Veel mensen denken en leven in de overtuiging dat deze Learning Experience voor hen niet mogelijk is: dat het er nooit van gaat komen. Dat het een droom blijft. Ik geloof er niks van. Ik geloof in de kracht van mensen met een psychiatrische achtergrond en in jouw talenten.

Durf te Dromen

Wat is er voor nodig om deze droom uit te laten komen? Energie,doorzettings-vermogen, geloof in jezelf, creativiteit en vooral durven dromen. Daarom nemen we er meer dan een jaar voorbereiding voor.
We gaan die reis zo goedkoop mogelijk houden. Zodat het doel dat we voor ogen hebben haalbaar en realiseerbaar is.

Team Effort

De mensen van Astare Zorg in Utrecht, Rune Schytte, uit Denemarken en Angelo Birdman, uit Thailand, maken deel uit van mijn team. Zij zijn respectievelijk, de beste en leukste uitzendorganisatie van Nederland, yoga- en meditatie trainer en activity coach. Wij zijn allen ook ervaringsdeskundig, ondernemers en life coach. Meer informatie over ons kun je terugvinden in de brochure die ik je ga sturen als je jezelf opgeeft voor deelname.

Het helpt om niet na te denken over het eindresultaat van je werk, zoals je ook niet reist om aan te komen, maar om het reizen zelf. (Vrij vertaald naar Goethe)

Er zijn een aantal voorwaarden. Het helpt als je de reis zelf bij elkaar gaat verdienen. Dan ben je niet afhankelijk van andere mensen. Ik doe vanzelfsprekend met jullie mee.
Bovendien begint de reis dan voor jou op het moment dat je mij te kennen geeft dat je graag wilt deelnemen en je akkoord gaat met die voorwaarde. En kun je er een jaar naar toe gaan leven. De reis naar het doel, de daadwerkelijke reis, is minstens zo belangrijk en leerzaam.

Ondernemerschap

Samen met een groep trainers ga ik je leren hoe je meer ondernemend kunt gaan denken en hoe je jouw talenten kunt inzetten om het geld voor de reis bij elkaar te verdienen.

We gaan elke maand een dagdeel bij elkaar komen in the Living Museum in Bennebroek of bij Astare Zorg in Utrecht en er zijn online coaching-momenten via Internet/Skype/FaceTime. In totaal zijn er 15 bijeenkomsten. Daarvan mag je er 3 missen.

Lessons Learned

De volgende onderwerpen komen daarbij aan de orde:

-Talent assesment
-Het maken van je eigen WRAP (Wellness Recovery Action Plan)
-Starten met een eenmansbedrijf
-Het onderhouden van jouw bedrijf (belasting, BTW, facturering)
-Het schrijven van een businessplan en een marketingplan (Canvas)
-Money Management
-Team Building
-Netwerken
-Het ontwikkelen van jouw Netwerk
-Fundraising (PGB, werken met een uitkering, wie zou jou willen ondersteunen om je droom in vervulling te laten gaan?)

Team Effort (2)

Zoals eerder gesteld: ik ga die bijeenkomsten niet allemaal zelf voorzitten. Ik heb daarvoor ook experts uit mijn netwerk gevraagd om jullie belangeloos te helpen het doel, de uiteindelijke reis, te realiseren. Dat is een team effort en alleen is maar alleen. Niemand is geboren om alleen te zijn.

Laat je niets wijs maken

Ik hoop dat ik je interesse heb gewekt en dat je kiest voor een inschrijving. Want dat ik kiezen voor jezelf, dat is durven dromen en dat is ervoor kiezen om je dromen uit te laten komen. Het kan. Herstellen ook. Laat je niets wijs maken.

The Layout van de reis

Een eerste gesprek behoort tot de aanmeldingsprocedure voor deze reis. Nee, het is geen drempel, wel een moment om verwachtingen naar elkaar uit te spreken en het doel helder voor ogen te krijgen.

Yoga, meditatie, nachttreinen, avontuur, praten met een Boeddhistische monnik, zeilen, vissen, snorkelen, dialoog-sessies, ondernemerschap, coaching, tempels bezoeken, money management, talentontwikkeling, netwerken, een eiland rondrijden op een scooter en herstellen: het hoort allemaal bij deze reis.

Vraag de brochure aan voor meer informatie.

Was getekend, tot snel, een groet van Rokus uit Vietnam.

9 antwoorden op “Thailand, Freeland, Learning Experience 2018”

 1. Hoi Rokus, antworten op mijn persoonlijk vragen zie ik aan komen, GEWELDIG! Hoe kan ik de brochure aan vragen? Ik denk dan hoe ik me kan inschrijven zit er in, toch?

 2. Beste meneer Loopik,

  ik heb u eerder geschreven over de situatie van een vriendin van mij en haar zoon.
  Hij heeft inmiddels een coach gekregen via de Gemeente bij Qura XL. Die coach laat het aan hem over of hij hulp vraagt, dus dat is erg vrijblijvend(weer)

  Verder is het eigenlijk een beetje aanmodderen nog steeds, geen vaste verblijfplaats, dus weer bij moeder. Wel is hij bij de Jellinek geweest, ook met zijn moeder, dus het is hopen dat hij dit door gaat zetten.

  Voor mijzelf wil ik eigenlijk reageren op het bericht over de reis naar Thailand. mij inschrijven bedoel ik..

  met vriendelijke groeten,
  Marja Spaargaren

  Hoe kan ik die brochura aanvragen? ik kon nergens vinden hoe dat moet.

 3. Rokus,
  Met grote interesse volg ik jou werk, initiatieven en prestaties in de wereld.
  Wil graag in contact komen om zelf een reis mee te maken en een bijdrage te kunnen leveren aan de mensen op basis van mijn eigen ervaringen en achtergrond.
  Hetgeen je beschrijft en aan biedt bij Astare en the Living Museum zou ik graag bijwonen, hoe kan ik hier meer informatie over krijgen en wat zijn de kosten van hetgeen aangeboden wordt en een reis eventueel?
  Ik zou graag de brochure inzien?
  Met vriendelijke groet,
  Esther

 4. Hallo Rokus.
  ik wil mij graag aanmelden voor de reis, in de hoop dat ik misschien de mensen een beetje kan helpen met wat tips of voorbeelden geven hoe het misschien anders kan of wat dan ook.. Ik wil mij graag nuttig maken in het leven en want op basis van mijn eigen leven en start wat ik heb gehad en wat niet makkelijk was.. Ik heb helaas veel lessen moeten leren en ook veel rot dingen helaas om te komen waar ik nu ben.. Alleen heb ik mijzelf nog niet echt nuttig gemaakt in het leven en ik wil graag nieuwe dingen leren en kennis op doen van wat jij nou precies allemaal doet in je werk want u doet super goed werk en ook voor anderen die het nodig hebben dus het zou een eer zijn als je in ieder geval een brochure wil sturen naar mij.
  Groetjes nicole bloemers

 5. Dag Rokus,

  Altijd ben ik een dromer geweest, toch ben ik ze lang kwijt geweest.
  Sinds ik in herstel ben droom ik van een reis naar Thailand, zo’n droom waarvan ik dacht dat dat er toch wel niet echt wat van zou komen.
  Ik werk als ervaringsdeskundig en kom deze reis tegen, dan denk ik toeval bestaat niet.
  Zou je mij een brochure kunnen toesturen!

 6. Beste Rokus,

  bestaat het dan toch???? Wil je mij alsjeblieft een brochure sturen?

  met vriendelijke groet.

  Marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge