Nederlandse Premiere film “Healing Voices”

Op 27 juni, om 19 uur, organiseer ik de Nederlandse premiere van de film van Oryx Cohen, “Healing Voices” in the Living Museum in Bennebroek.

Ik was dit jaar in de gelukkige omstandigheid, in Boston, uit handen van Oryx, de rechten voor vertoning van de film in Europa te kopen. Waarmee ik heb bijgedragen aan zijn herstel en dat van duizenden kijkers. Want de film is een krachtig statement.

De film volgt drie mensen op hun levenspad en, belangrijk, opent de discussie over wat mensen helpt. Over hoe je ‘anders’ kunt kijken naar Mental Health, naar diagnosen, naar recovery, naar taalgebruik, naar mensen.

Ik hoop dat je komt kijken. Er is veel ten goede gekeerd in de GGZ. Evengoed, als b-verpleegkundige/spv/trainer/coach/kopp-kind, weet ik ook dat het nog veel beter kan of anders.

Het is belangrijk dat we de discussie gaande houden. Dat kan door deze film te zien. Een nabespreking is vanzelfsprekend opgenomen in de avond. Alsook een skype-interview met Oryx Cohen.

We doen het op zijn Amerikaans, ‘bring your own’. The Living Museum is een project dat volledig uit vrijwilligers bestaat. We doen dat omdat we geloven in ‘alternatives’. Ik zorg in ieder geval voor koffie en thee.

Er bestaat tevens de mogelijkheid om ter plekke een donatie te doen, zodat wij Oryx weer kunnen helpen, met raad en daad.

De film is Engels-gesproken en heeft Engelse ondertiteling.

Ik hoop je op 27 juni te zien!

Eén antwoord op “Nederlandse Premiere film “Healing Voices””

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge