My First Handpan

Op Koningsdag liep ik met mijn lieve vrouw door de stad. Ik zag er Annemarie op straat spelen.

Ik heb haar een brief geschreven.

Quote

Hallo Annemarie,

Mijn naam is Rokus. Ik woon in de straat Klein Heiligland in Haarlem. Ik zag je op Koningsdag iets uitleggen over het bespelen van een handpan. Dat instrument intrigeert mij al jaren, vooral omdat het appelleert aan mijn hang naar alles wat spiritualiteit te maken heeft en ik met dit instrument het gevoel heb dat je dat echt kunt voelen. Wellicht spreekt het geluid ook hersendelen aan die een gevoel van euforie teweeg brengen.

Ik wil graag inschrijven op lessen bij jou. Ik heb geen idee of ik er talent voor heb. Ik heb geen absoluut gehoor. Ik heb wel grote handen. Misschien helpt dat. En een beetje gevoel voor ritme. Ik heb ooit een saxofoon gehanteerd, maar toen was ik 19 en ik haakte af op de hoeveelheid practice hours. Ik had toen andere dingen aan mijn hoofd. Ik kan niet zingen. Ik speel piano, maar puur op het gehoor en slechts akkoorden. Daar kan ik wel heel erg van genieten.

Oh ja, ik voel niets voor groepslessen, wel voor privé-les, dan hoef ik mijn schaamte over het feit dat ik niet muzikaal ben slechts met jou te delen. Dat kan ik net hebben.

Ik ben een story teller. Daar kun je mij voor wakker maken en ik houd van gedichten voordragen. Ik heb de fantasie dat dat in combinatie met het kunnen hanteren van een Handpan voor memorabele momenten kan zorgen.

Ik zou heel graag een handpan willen leren bespelen.

Ik hoop van je te horen.

een groet van Rokus Loopik

Unquote

Een week en 1 les later heb ik mijn spaargeld omgezet in de aanschaf van zo’n wonderschoon instrument. Ik was vandaag vroeg wakker. Het is altijd goed toeven in the Living Museum. Ik ontdekte dat onze expositiezaal voor meerdere doeleinden geschikt is. De Kunst die daar hangt maakt onvermoede krachten in je los. En het klinkt als een klok.

Voor mijn artiesten en een mooie dag.

My first Handpan. Nu nog iets verzinnen op die rare grimas.

En, oh ja, Annemarie van Hung Vajra Handpan Workshops is een geweldige docente.

Check this out. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge