Madame Poulet

Geneuzel, op niks af

We waren nog niet zo lang geleden in Thailand. Bangkok, Chiang Mai, Kanchanaburi, Ayutthaya, Koh Samet, Koh Tao, Koh Chang, zijn enkele van die plaatsen en eilanden die we aangedaan hebben. Het was één groot feest en dan spreek ik over de ervaringen die alle  zintuigelijke waarnemingen  betreffen.

Wat ons met name bij is gebleven zijn al die steegjes en straten waar  families een restaurantje aan huis runnen. Simpele formica tafeltjes, met lage plastic krukken, waar je overheerlijk en authentiek kunt eten, voor weinig geld. En de geuren die je overvallen, zodra je in de nabijheid bent van die tot de verbeelding sprekende uitstallingen.

Omdat ik genomineerd was voor de verkiezing tot Haarlemmer van het Jaar 2016

Heb ik mij na 23 jaar in Haarlem gewoond te hebben, geabonneerd op die krant. En omdat die krant een aantal journalisten wegens bezuinigingen dreigt te ontslaan. Ik heb er ook nog een redelijk vlammend betoog over ingezonden.

Sindsdien stel ik mij op de hoogte van het streeknieuws.

Zo ook over de lotgevallen van Madame Poulet.

Toen ik nog in het Bos en Vaart Kwartier van Haarlem woonde, en niet in de binnenstad, kocht ik wel eens een fijne gebraden kip bij haar, op het Oranjeplein. In Thailand was dat overigens de enige vleessoort waar ik mij aan gewaagd heb. Voor de rest ben ik een bijna overtuigd vegetariër geworden. Ik voel mij er meer dan goed bij en beduidend jonger ook.

Lees hieronder wat die aardige Fenna Cannegieter nu overkomt.

Ik juich creativiteit, non-conformisme, ondernemerschap en vrijheid van keuze van harte toe. Is ons land niet ooit groot geworden met die kwaliteiten hoog in ons vaandel?

Freeland

Met Thailand nog vers in het geheugen, letterlijk betekent dat Freeland, kan ik (ik spreek namens mijzelf) niet anders stellen dan dat Nederland ten prooi is gevallen aan Oeverloos Geneuzel. Over niks. Over alles. Heemstede in het bijzonder. En met een Hoofdletter.

Ik gun Fenna een bloeiend bedrijf

Ik gun haar succes, ik gun haar een baan waarvoor je elke dag met plezier vroeg uit de veren gaat, ik gun haar een straat die haar elke dag met een glimlach verwelkomt, een land waarin ondernemerschap hoog in het vaandel staat.

Fenna, kom naar Klein Heiligland

Fuck Heemstede.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge