Contact

Rokus Loopik
0681420615

rokus@icloud.com

www.rokusloopik.com / www.demotverhalen.nl
Kamer van Koophandel 34335992

3 antwoorden op “Contact”

 1. Beste Rokus,

  Mijn naam is Marijke Jonker en ben samensteller van het KRO programma Memories (over het terugvinden van oude vrienden/eerste liefdes). In ons programma hebben een oproep gedaan een dakloos meisje (toen, nu vrouw van 34) in NY terug te vinden
  zie Episode 26 March 2008 http://www.youtube.com/watch?v=mjvI6ULsoWw
  Episode 4 June 2012
  http://www.youtube.com/watch?v=1pIT_sXJQms
  http://memories.kro.nl/gezocht/op_zoek_naar_emily.
  Het verhaal in het kort, documentairemaker studeert af in NY, leert daar de dakloze Emily kennen van wie hij slechts weet dat ze al op 10jarige leeftijd vanuit Canada in Ny op straat kwam te leven. Achternaam en andere gegevens zijn onbekend. Zij wordt onderwerp van zijn afstudeerdocu en na de premiere vraagt ze Sander haar mee terug te nemen naar NL. Hij is dan 23, geen werk, geen woonruimte en zegt haar hierop terug t ekomen. Ze maken een afspraak. wanneer hij haar daar ziet zitten durft hij haar niet te vertellen dat ze niet met hem meekan. Zij gaat naar hem op zoek. Als hij dat hoort, voelt hij zich schuldig en probeert haar te vinden. Dat was in 1998. In 2008 is hij terug gegaan, maar vond haar niet, Wij nemen nu de zoektocht op ons plus de verplichting, dat wanneer we haar vinden, haar zullen helpen. Het Leger des Heils helpt ons hierbij, wellicht het Rode Kruis, alle taxichauffeurs van NY. Nu kregen wij vandaag een mail binnen van iemand die zei dat u wellicht ons zou kunnen helpen. Vandaar deze mail. Hoop op een reactie.
  Dank en groet, Marijke

 2. Rokus, bedankt voor je inspirerende presentatie in Groningen, over Housing Frist en werkelijke essentie van het hulp verlenen. Je enthousiasme, betrokkenheid en kennis van zaken kwamen rechtsstreeks bij me binnen. Dank en hulde! We spreken elkaar in juni. Hartelijke groet, Marissa

 3. Dag Rokus,
  Geweldig verhaal in Straatjournaal van november over conferentie Meet the Experts!
  Dat is nou precies hoe we met mensen die anders zijn horen om te gaan. Hun in Liefde en met Respect ontvangen.
  Ik ga regelmatig om met mensen die een psychiatrisch rugzakje aangemeten hebben gekregen. Zelf had ik er een korte periode ook één, maar gelukkig trof ik een wijze vrouw op mijn pad die me met Liefde en begrip heeft begeleid. Niks manisch-depressief zijn is chronisch. Die rugzak heeft me alleen maar veel wijsheid gebracht.
  Doordat mijn moeder ging dementeren en ik juist in die periode een spiritueel getinte opleiding natuurgeneeskunde deed, kon ik ook daar anders naar kijken. Heel anders, want in mijn visie verdwijnt kennis (v/d ratio) en verschijnt wijsheid (van het hart. Mijn moeder werd steeds meer zichzelf. Ze gunde mij een inkijkje diep in haar ziel, waar de Liefde woont, de pure Liefde.
  Dus schreef ik een boek: Hoera! m’n moeder dementeert. En dat is bepaald niet ironisch bedoeld.
  Wie weet kunnen wij ook iets voor deze groep ‘afgeserveerde’ mensen betekenen.
  Warme groet, Mary

Reacties zijn gesloten.