De Lezer & Samen Lezen

Samen (hardop) Lezen is een (herstel) methode uit Liverpool, bedacht door Jane Davis.

Rokus Loopik volgde in die stad de training tot Shared Reading Coach. En toen is het heilige leesvuur in hem gaan branden. Samen met Housing First, LEAP, het Amsterdam Project en the Living Museum heeft deze methode zijn werkzame leven op zijn kop gezet. Hij is er nooit meer van genezen.

Het helpt mensen om weer in contact te komen met zichzelf en hun omgeving. Het verbindt om samen hardop te lezen. Om herkenning, erkenning, troost en hoop te ervaren. Door middel van het samen lezen van literatuur en gedichten.

Sinds april 2020 organiseert Rokus Online Samen Lezen Cursussen

Dat doet hij via het ZOOM Medium en de cursus bestrijkt drie tot vier dagdelen van ieder drie uur.

Dat werkt verrassend goed en doet niet onder voor een ‘live’ bijeenkomst. Die organiseert Rokus natuurlijk ook. In verband met de C-Crisis in ons land, hebben we de bijeenkomsten rondom de leestafel even in de ijskast gezet. Ik verwacht daar na 1 september weer mee te kunnen starten.

Voor nu doen we dat nog even via ZOOM

Alvast in de stemming komen?! Op deze pagina vind je meer informatie en een achttien minuten durende presentatie van Jane Davis, over Samen Hardop Lezen.

Er is een Handboek Samen Lezen beschikbaar

Die krijg je toegestuurd als je de cursus Samen Lezen Facilitator gaat volgen.

Dat kost je bijna niets en levert je alles op

Als jij wilt weten hoe dat in zijn werk gaat, als je getraind wilt worden in Samen Lezen of als je binnen jouw organisatie een groep wilt laten begeleiden

Neem dan contact op met Rokus Loopik via rokus@thelivingmuseum.nl of rokus@icloud.com

Er zijn verschillende mensen getraind om die sessies te begeleiden/faciliteren. Er woont en werkt altijd iemand van die trainers/coaches bij jou in de buurt.