There is a Story behind every Art Work


Deze twee schilderijen zijn van dezelfde schilder. Een bijzondere man uit Moldavië. 

Er was nog nooit een hulpverlener in zijn huis geweest. Ik was de eerste. Hij stond mij toe al zijn schilderijen te bekijken. 

Ik ben er daar in die kamer lange tijd stil van geweest. Omwille van de schoonheid van zijn werk. 

Drie maanden later, na een training aan een plaatselijk Community Mental Health Team, vertrok ik weer richting Nederland, maar nu met twee schilderijen onder mijn arm en een uitvoervergunning van de Moldavische overheid. 

Ze hangen sinds 2017 in the Living Museum in Bennebroek.

Die ‘Lenin’, tja, daar kun je van alles van zeggen. Waarom zou je een schilderij van die man in je museum willen hangen? Ik heb daar vooralsnog ‘voorbij’ gekeken. Ik moet regelmatig bij dat schilderij halt houden, omdat ik het een prachtig schilderij vind. De schilder maakte het in zijn jonge jaren. In opdracht van de kunstacademie waar hij studeerde. 

De ontklede vrouw. De schilder zat op een dag op een bankje voor de kliniek waar hij opgenomen was. Er reed een ambulance voor en twee ziekenbroeders trokken er een brancard uit, met daarop een naakte vrouw. 

Het kwam de kunstenaar voor dat ze in de war was. 

Niet veel later maakte hij het schilderij. Op een plank. Veronderstellende dat dit het was wat zij in haar verwarde toestand meemaakte. 

In twee schilderijen en het verhaal achter die kunstwerken, ligt een reden besloten waarom ik the Living Museum begonnen ben.

Mensen beschikken over uitzonderlijke talenten en bijzondere verhalen. Wij geven er ruchtbaarheid aan. Aan wat mensen meemaken. Aan waar ze voor staan. Aan hun talent. Aan hun verhalen. 

Steun ons Living Museum. Opdat we mensen een mogelijkheid tot herstel kunnen geven. Een mogelijkheid om je talent aan de wereld te tonen. De mogelijkheid om deel uit te maken van een Community. Om bij een groep te horen. 

Om een leven te leiden dat lijkt op dat van jou en mij.

Er zijn nog 9 dagen te gaan, voordat deze crowd funding stopt. Help ons de €10.000 te halen. 

Het is niet ingewikkeld. Op deze site kun je doneren:

https://voorjebuurt.nl/nl/projects/thelivingmuseum

Onze dank is groot!

Rokus en de Kunstenaars van the Living Museum!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge