The Shared Reader Netherlands

IMG_3203

Liverpool, February 21st/25th 2016

Het kost wat, maar dan heb je ook wat.

Shared Reading

In 2015 zat ik in London twee keer aan bij een Reader Shared Reading Group, in twee verschillende wijken. Net als bij Housing First, in 2002, was ik meteen gegrepen door deze slimme, innovatieve, effectieve en vooral goedkope Herstelmethodiek. Het was chemie tussen 20 mensen, die samen een boek lazen, in een bibliotheek en een lunchroom. Zo simpel is dat.

Jane Davis

Ik had er weinig bedenktijd voor nodig. Jane Davis sprak op mijn 3e Meet the Xperts Festival in Haarlem en ze stal de harten van de toehoorders en de show.

Shared Reading is the New Recovery

Deze week volgde ik hun 3-daagse training in Liverpool. De stad waar ik als kleine jongen enige jaren heb gewoond. Een trip down memory lane en niet alleen omdat The Beatles hier begonnen zijn met het veroveren van de wereld. Jane Davis heeft trouwens eenzelfde missie.

En ik nu ook

Ik heb de training met goed gevolg afgerond. Dus. Binnenkort kun jij een Shared Reading Groep volgen in Nederland, in the Living Museum in Bennebroek. Onder mijn, nu ook bezielende leiding. Want Shared Reading is the New Recovery. Slechts zelden ben ik zo’n slimme, creatieve en goedkope manier tegengekomen om communities te bouwen en mensen ‘met lived experience’ een kans te bieden boven hun diagnose uit te stijgen en een leven temidden van anderen op te bouwen en/of te heroveren.

Website

Ik heb natuurlijk de websites voor de Nederlandse versie van The Reader al aangekocht en aan die website wordt, as I write, gewerkt. Als je belangstelling hebt en behoefte aan meer informatie, of als jij jezelf wilt inschrijven voor de eerste Reader Groep in Nederland, stuur mij een email of bel: rokus@icloud.com / 0681420615

De totale kosten voor deelname aan de eerste 4, wekelijkse bijeenkomsten (10-12uur) bedragen €50 per persoon, koffie, thee en koekjes included. Er kunnen voor deze eerste Shared Reader Sessie maximaal 15 mensen inschrijven.

En, dan kun je meteen een bezoek brengen aan the Living Museum. Een plek waar je niet meer weg wilt, als je er eenmaal bent. Je bent er dan toch.

IMG_3177

Tom Young, The Reader trainer and coach, Liverpool!

One comment

 1. Dag Rokus,

  Ik wil misschien wel meedoen aan de shared reading cursus. Maar kun je er iets meer over vertellen wat het precies inhoudt?

  Hartelijke Groeten,

  Jan Kuipers
  Ervaringsdeskundige GGZ Friesland
  tel: 06-26174463

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge