Odette en haar droom voor 2018

Odette is één van de deelnemers aan the Haarlem Project

We zijn pas een maand geleden begonnen met dit bijzondere vervolg op the Amsterdam Project en Odette, nee, die kunnen we niet meer missen. Een ontmoeting met haar is een genot.

Zij is één van de twee mensen

Die heeft aangegeven dat Nederland haar mag leren kennen: via social media, via de kranten. Ik ga weinig verklappen, want Odette, die kun je beter leren kennen door de eerste Redactie Straatjournaal-editie van het jaar 2018 te kopen. Daar staat een prachtig artikel over Odette in, geschreven door Jessica Hoogenboom, met foto’s van de hand Heidi Borgart.

Family comes First

Vandaag had ik het genoegen Odette weer te ontmoeten en te spreken, samen met Albert Keevel, één van the Haarlem Project Coaches. We hebben haar fijne Kerstdagen gewenst, want die gaat Odette doorbrengen bij haar jongste dochter, ergens in Nederland. Daar zijn wij blij mee, want het komt haar toe.

De Droom

Odette heeft net als alle 5 deelnemers een droom. Dat is in de buurt wonen van haar kind. Daar gaan we in 2018 heel serieus aan werken.

Als alles tegenzit

Ze was vele jaren dakloos, momenteel betaalt ze veel te veel geld voor een kamer zonder verwarming en ze heeft geen uitkering. Lisa Verdegaal, onze budget-coach, heeft een start gemaakt om die hiaten in haar leven op te vullen en op te lossen.

Ik begrijp dat selfies uit zijn

Evengoed, ik begrijp daar niets van. Wie wil er niet op de foto met een bijzondere vrouw?! Een selfie met een moedige vrouw. Iemand voor wie heel vaak alles tegenzit en alles tegen heeft gezeten en dan, dan altijd de moed er in houden. Dat verdient respect, liefde en waardering.

Happy Christmas Days

Een mooi uiteinde en een sprankelend 2018, waarin al haar dromen mogen uitkomen. Dat wensen we Odette.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge