familie-ervaringsdeskundigen

Mieke en Frits: geef familie-ervaringsdeskundigen een centrale rol

In een film van 3.53 minuten kan een heel leven voorbijkomen.

De afgelopen twee dagen was ik in Göteborg met 15 Family Peers, Professionals, Peers, Professors and Policy Makers uit Nederland. In de meer dan 40 reizen die ik gemaakt heb was dit de eerste keer dat twee ouders – familie-ervaringsdekundigen – deel uitmaakten van de groep. Bovendien, Mieke en Frits waren voor het eerst in 7 jaar met elkaar op reis. Omdat hun thuissituatie dat niet eerder toeliet. Het echtpaar deed niet onder voor de andere groepsleden voor wat betreft het stellen van puntige vragen en het plaatsen van empowerende opmerkingen. Mieke en Frits denken altijd in win-win opties.

Ik heb deze reis gezien en gevoeld hoe het zou kunnen. Hoe wij ouders een centrale rol kunnen geven in de behandeling en begeleiding van hun kind. Het antwoord ligt besloten in de bereidwilligheid van hulpverleners om mensen echt een stem en belangrijk aandeel in een herstelproces te geven. Het ligt in Resource Assertive Community Treatment. Het ligt in professionele nabijheid. Het ligt in een letterlijke en figuurlijke reis maken, met elkaar.

Er is veel ten goede aan het veranderen in de GGZ. Mieke en Frits zijn daarvan het lichtende voorbeeld. Dit filmpje zegt het allemaal. Met dank aan Frits en Mieke.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge