In Memoriam Arie Mourik

In 2018 reisden Harry Gras en Rokus Loopik met een groep bijzondere mensen naar Roemenië en Moldavië, van 1 september tot en met 8 september 2018, to be specific.

Het was een memorabele reis

Omdat het de eerste keer was dat we met een nieuwe groep naar die nieuwe locatie reisden in het kader van onze Learning Experiences.

Omdat het in één week een hechte groep mensen werd die elkaar niet kenden toen ze intekenden voor deze reis.

Omdat we de reis van Boekarest naar Chisinau per nachttrein maakten en je in 1 nacht mensen echt goed leert kennen. Omdat je tijd hebt en ruimte voor betekenisvolle gesprekken.

Arie maakte deel uit van die groep

Op 29 maart 2020 trof de politie hem aan op een bank in het Centraal Station van Rome. Hij is daar, op die plek, overleden. Arie was sinds juni 2019 vermist. Niemand wist waar hij was.

Hij heeft op iedereen een onuitwisbare indruk achtergelaten

Voor mensen zoals Arie, mensen die voordat ze met ons de reis aanvaarden al verschillende levens achter de rug hebben, voor die mensen organiseren we die reizen. En natuurlijk voor de mensen die zich hun lot aangetrokken hebben en zich inspannen om de Arie’s van deze wereld een echte plek in de samenleving te geven. Voor Jan en Ronald.

Arie blijft in Rome

De stad waar hij zo van hield en waar hij zich heel erg thuis voelde.

Lees wat zijn reisgenoten over hem geschreven hebben in onderstaand document. We publiceren het vandaag, met toestemming van zijn familie.

In loving memory of a great Friend and Person

Arie. Een unieke man. Een Paradijsvogel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge