IK BEN NIET ZIEK. Ik heb geen hulp nodig!

LISTEN, EMPATHIZE, ACKNOWLEDGE, PARTNER

Luister, Toon Empathie, Bevestig en Werk Samen

Ik leerde Xavier Amador vele jaren geleden kennen. Hij woont in New York en werkt over de hele wereld. Xavier leert cliënten, ouders, kinderen en ‘familie van’ hoe je kunt communiceren met iemand die ‘gebukt’ gaat onder een kwetsbaarheid voor psychosen.

Ik volgde twee trainingen

In Amsterdam en Athene, of all places. Ik had het er voor over, meer dan dat. We zijn vrienden geworden en co-trainers. Omdat communicatie met mensen die in de war zijn de sleutel is tot verbinding en een betekenisvol gesprek.

Xavier Amador and me finding out how to make a selfie for the first time probably

Het heeft betrekkelijk weinig zin

Iemand te laten weten dat wat hij voelt en ziet niet klopt. Dat geldt overigens ook mensen die zo’n kwetsbaarheid niet hebben. De Waarheid bestaat niet. Iedereen heeft een goede reden om te zeggen en te doen wat hij zegt en doet. Dan vervaagt elke behoefte tot oordelen en kun je onbevooroordeeld een gesprek aangaan. Het helpt als we een authentieke poging doen om met elkaar in gesprek te komen.

Dit boek biedt allerlei handzame adviezen, tips en oefeningen

Voor wie wil leren hoe je ‘uit een conflict kan blijven’. Voor wie wil leren hoe je een motiverend gesprek voert. Een gesprek dat je op alle levensgebieden van pas komt. Naast de technieken gaat dit boek ook over een andere werkhouding en houding naar mensen in het algemeen. Een andere kijk op hoe je in de Wereld staat.

Dat kost je slechts €26,50

De helft van dat bedrag gaat naar New York en de andere helft naar Stichting the Living Museum, een initiatief dat ik in 2015 gestart ben.

Wees niet bevreesd

Het boek is in het Nederlands vertaald. En ik heb er nog enige honderden thuis liggen.

Harry Gras en ik geven ook twee-daagse-leap-trainingen

Dat doen we dan bij voorkeur in the Living Museum in Bennebroek. Het helpt als je zo af en toe uit je routines en je natuurlijk woon- en werkomgeving stapt. Alles om nieuw gedrag te leren en nieuwe overtuigingen op te bouwen. Dat is een erg inspirerende omgeving. Wij zorgen voor begeleidende muziek, koffie, thee, water en een geweldige lunch.

Je kunt je opgeven via rokus@icloud.com

Ook als je het boek wilt bestellen

Stuur een mail naar hetzelfde adres. Ik stuur je het boek in een prachtige en beschermende envelop. Veel leesplezier!