hulpverleners die zich indekken

Balls

In het leven van Peers, Professionals and Policy Makers dienen zich dagelijks een dozijn dilemma’s aan. Situaties waarbij impulsiviteit meestal niet tot een juiste houding en beslissing leidt.

Indekken

Als je geschoren wordt, dan moet je stilzitten. En nadenken. Dat maakt ons werk zo boeiend en de gesprekken zo betekenisvol. Ik kan mij situaties uit mijn werkzame verleden voor de geest halen waarin mijn team er op vrijdagmiddag om 5 voor 5 voor koos om zich in te dekken voor calamiteiten, in plaats van te doen wat nodig was conform de wens van de cliënt.

Andere Tijden

Meestal wisten we het ook nog zo te draaien dat wat wij bedachten om directe nood te lenigen hout sneed en dat we weinig anders hadden kunnen doen. De tijden zijn veranderd. Menselijke verhoudingen staan op scherp. Hulpverleners komen uit de kast. We bedenken creatieve, effectieve en goedkopere zorg (lees; minder overhead). We breken bestuurskamers open, verpleegposten en separeercellen af. Alles ligt onder een vergrootglas. Zoals het hoort in mensenwerk.

At the end of the day

Ervaringsdeskundigen en familie wijzen ons de weg. Vanuit een ander perspectief. Dat betekent dat we nog kritischer kunnen kijken naar wat we mensen aanbieden. Aan het einde van de dag rest slechts één vraag en vaststelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge