Het Haarlem Project en de Geleerde Lessen

Als je prijs stelt op toezending van mijn hele (Log)Boek (122 pagina’s die je tot het einde toe wilt lezen), stuur mij een verzoek via rokus@icloud.com.

Rina Beers, senior-beleidsmedewerker Federatie Opvang

Wat een prachtig verslag van deze tocht van hoop en liefde! Het leest als een spannend verhaal met af en toe een voorbode van naderend onheil. Het laat ook zien hoe weerbarstig het echte leven is, minder maakbaar dan je zou willen. Wat mij enigszins op het verkeerde been zette is dat ik dacht dat het een verslag van het project was. Nu ik het gelezen heb snap ik dat het vooral jouw dagboek of logboek is van een reis die je hebt ondernomen met het doel om een selecte groep mensen kansen te bieden die ze anders niet zouden krijgen. Jouw persoonlijke verhaal en verslag van wat er (ook met jou) gebeurt als je zo’n tocht onderneemt. Ik vind het spannend geschreven, ik wilde echt weten hoe het zou aflopen met iedereen. In die zin ook heel bruikbaar lesmateriaal voor al die bemoeizorg hulpverleners die met mensen aan de slag gaan die niet de gebruikelijke routes volgen.

Bert Stavenuiter Directeur MIND Ypsilon

Wat je na de inleiding verwacht is de verantwoording van een subsidieaanvraag. Maar wat je krijgt is het dagboek van een #hoopverlenerdie in ieder mens de pareltjes ziet. Eentje die op onnavolgbare wijze kan beschrijven hoe een systeem mensen die niet goed kunnen meekomen uitsluit, monddood maakt, vermorzelt. En eentje die laat zien dat er altijd mogelijkheden zijn als mensen dan een steuntje in de rug krijgen, zich gewaardeerd weten en weer zicht krijgen op perspectief. De credits mogen wat mij betreft vaak naar Rina, maar nee, deze keer niet. Néém ze, want ze behoren jóú toe. Veel plezier bij de presentatie! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge