De Lagere School Voorbij


There is a story behind every painting 

Op de Lagere School bakte ik er überhaupt weinig van, maar Tekenles spande wel de Kroon. “Dat wordt niks met jouw tekentalent Loopik”, was de smalende opmerking toen de leraar mijn vroegkinderlijk gekrabbel beoordeelde. 

Dat was voldoende reden om nooit meer een potlood ter hand te nemen. 

Al drie jaar, sinds de opening van the Living Museum, heb ik het ondanks aanmoedigingen van de kunstenaars vermeden een penseel ter hand te nemen. Bij de gedachte alleen verschijnt mij het schaamrood op de kaken.

Een paar weken geleden ontving ik de bladen ‘Atelier’ en ‘Palet’. Die willen een artikel over ons Museum schrijven. 

What the heck, dacht ik al lezende en ik begon plaatjes uit te knippen van beroemde kunstwerken. Knippen en plakken is mij zelfs gegeven. 

Het zou best kunnen zijn dat iedere knutselaar ergens in het midden van een doek begint. Ik dus ook. Met een beetje concealer van mijn echtgenote was de basis al snel gelegd. 

Ik ben fan van Ingrid Zeegers. Ik word vrolijk van haar schilderijen. Zij leerde mij in 1 minuut hoe je een bloem kunt schilderen en samen hebben we het doek vormgegeven en opgeleukt. 🌺

Art is Healing. Mijn eerste doek ooit. En niet mijn laatste. De Lagere School voorbij.

Voor veel kunstenaars van the Living Museum was de eerste dag dat ze bij ons binnenliepen de eerste dag dat ze een penseel ter hand namen. 

Ze zijn daarna nooit meer gestopt. 🎨

Vandaag kreeg ik het bericht dat we €10.000 extra nodig hebben voor ons nieuwe gebouw. Omdat de brandbeveiliging aan revisie toe is. 

Er zijn nog 7 dagen te gaan, voordat deze crowd funding stopt. Help ons de €20.000 te halen.

Het is niet ingewikkeld. Op deze site kun je doneren:

https://voorjebuurt.nl/nl/projects/thelivingmuseum

Onze dank is groot!

Rokus en de Kunstenaars van the Living Museum! ☺️

One comment

  1. Mooi. Ik geef in mei een kleine bijdrage aan stichting hersteltalent maar mogelijk verdeel ik tzt de kleine bijdrage.
    Ik wil jaarlijks iets bijdragen aan de psychiatrie.

    Greetzzz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge