Altijd Lente na de Winter

Tja,

Wat doe je zoal op Oudejaarsdag als al je plannen voor de avond door een forse griep worden gedwarsboomd? Mijn eega heeft de griepepidemie niet kunnen ontlopen.

Vorig jaar liepen we samen door Chiang Mai in Thailand

En we lieten daar een kaars in een ballon opstijgen, for a prosperous 2017.

Ik vrees dat ik vandaag niet aan Youp van het Hek ga ontkomen

S., die mij vanochtend belde vanuit de PI (Penitentiaire Inrichting Zaanstad), vroeg of ik vandaag ‘broeder’ ging ‘spelen’? Dat ja, dat ga ik vandaag doen. Beetje verzorgen. Beetje muziek spelen. Beetje koken. Beetje schrijven. Beetje Youp kijken. Beetje nursen.

Ik bezocht S. deze week in Zaanstad

Op haar verzoek post ik dit bericht. Ze zit daar in the middle of nowhere. De foto’s liegen er niet om. Het is zoals het er op de foto’s uitziet.

De bezoekersruimte, hoewel modern en schoon, deed niet onder voor een filmset. Aan de muur hing een muur-brede foto van een groot plein. Ik schat in dat ze die in Amsterdam-Zuid-Oost hebben geschoten. Er waren duiven op te zien en mensen van allerlei afkomsten, multi-culti. Ik vond zowaar ook nog een foto via Google.

S. was fors afgevallen

Het stond haar niet slecht. OK. Ze zit daar niet op de juiste plek. Vanzelfsprekend, je komt er niet zomaar naar binnen, dus laat ik dat oordeel aan de rechter overlaten. Ik wil er geen tranentrekker van maken, van dit bericht.

Alles komt goed

Want, S. krijgt gelukkig veel bezoek. Bezoek van mensen die haar niet vergeten zijn. Vorige week kreeg ze een blauwe kanarie in een kooitje cadeau van Astare Zorg. De man, achter de balie in het voorportaal wist er ook van. “Oh, U gaat op bezoek bij de ‘vogelmevrouw’! Samen hebben ze een naam bedacht voor het beestje. Ik moet je die naam schuldig blijven. Ik ben het vergeten.

Volgende week maandag ga ik weer langs bij S.. Een CD-Speler brengen, met cd’s van Marco Borsato en Judy Bee. “En alles wat jij mooi vindt”. Komt voor de bakker.

Brenda Froyen startte dit jaar een prachtige actie met hoopgevende kaarten

Voor mensen die opgenomen zijn. “Altijd Lente na de Winter”. Verschillende kunstenaars van the Living Museum hebben daar aan meegewerkt. Ik ga een setje van die kaarten voor S. meenemen.

En misschien, misschien als jij, de lezer van dit bericht, de behoefte voelt een kaartje te sturen, doe dat. Niets moet, maar alles mag. Dan neem ik die maandag over een week voor S. mee naar Zaanstad. Of mijn maat, Harry Gras, want die gaat binnenkort ook langs.

Stuur mij een PB-tje als je dat van plan bent, dan stuur ik je mijn adres

S. heeft een speciale plek in ons hart en het hart van veel mensen. Ze was deelnemer aan de Gras/Loopik Learning Experiences naar New York. En hoewel er mensen waren die dat niet haalbaar dachten, werd het een hele bijzondere reis voor haar en alle andere deelnemers. Het is waar ze nu nog kracht uit put.

Evengoed, ook zo’n kaartje gaat haar tot steun zijn. Op de valreep van 2017. For a properous 2018.

Ik wens iedereen een mooie dag en avond

Met vrienden, familie, candles and cakes. Ik ga nog even naar boven, ‘tempen’.

Alles komt altijd goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge